Om mig / About me

Om mig / About me


Född 1979 på västkusten, Långås, utanför Falkenberg. Bosatt i Umeå sedan 2017. Har en diagnos kallad AMC, som innebär att jag inte kan använda armar och ben så jag målar med penseln i munnen.
Som 16-åring flyttade jag ensam till Stockholm, för att känna om mina vingar bar mig och för att studera Konst & Formgivning på gymnasiet. Varje sommarlov vände jag hemåt och ägnade hundratals timmar på Konstskolan i Halmstad. Efter studenten fortsatte jag studera på olika konstskolor och började även ställa ut min konst i Sverige, Europa och USA.


Som liten fastnade jag vid ett tillfälle i rälsen vid en järnvägsövergång och var sekunder från att bli påkörd av tåget. 2009 drabbades jag av äggstockscancer och trodde att livet skulle ta slut. 2018 opererades en gigantisk sköldkörtel bort ur min hals som höll på att kväva mig. Behöver jag säga att jag vet allt om dödsångest? Jag vet precis hur det är när livet vänder på ett ögonblick och blir ofattbart. Jag vet hur det är att slå i botten och inte veta om jag någonsin kommer kunna ta mig upp till ytan igen.


På något mirakulöst sätt är jag fortfarande vid liv, och med 40-års dagen i antågande har jag bestämt mig för att leva allt vad jag bara kan nu! Det är inte Döden eller Rädslan som styr skutan längre, utan det är jag, Jennie, och jag utbildar mig just nu till samtalscoach. Jag hade själv velat ha en coach att vända mig till när cancern lämnade min kropp fysiskt och jag blev utskriven från sjukhusvården, då när den inre resan tog sin början och jag var alldeles tom och vilsen själsligt. Jag hade velat kunna söka styrka och hopp i någon som själv hade upplevt det jag upplevde. Det är inte enkelt att våga börja leva igen efter att ha överlevt en dödlig sjukdom. Eller om man tappat fotfästet och livslusten av andra anledningar. Våren 2020 hoppas jag vara igång med coachningen både lokalt och på distans. Mer info kommer!


Coachning och måleri. Perfekta ingredienser i min underbara ateljé på Kreativ Kollektiv, Pilgatan i Umeå, där jag också är ordförande. Vi är förresten just nu, tillsammans med bl a Bokcafé Pilgatan och Bildmuséet, mitt uppe i planeringen av årets  Kulturmarknad som äger rum lördag 14 september!


När tid finns är jag gärna ute i naturen. Dagdrömmer. Samlar på minnen att bevara i hjärtat.


....................................................................................................................

Swedish artist, born in 1979. Currently living in Umeå, in northern Sweden. Born with Arthrogryposis, painting with my mouth. Exhibitions in Sweden, Europe and USA. Cancer survivor and death cheater.

Ateljé / Studio:

Kreativ Kollektiv

Pilgatan 13

90331 Umeå

By the courtesy of MFPA I Copyright IdJeLi @ All Rights Reserved