Om mig / About me

 

Om mig / About me

 

Född 1979 på västkusten i den lilla orten Långås utanför Falkenberg. Som 16-åring flyttade jag till Stockholm för att studera Konst & Formgivning på gymnasiet och varje sommarlov ägnade jag hundratals timmar på Konstskolan i Halmstad. Efter studenten gifte jag mig, fortsatte studera på olika konstskolor, började ställa ut min konst och lovade även måleriet evig kärlek och trohet.

 

Jag har alltid haft ett stort behov av att få uttrycka mig i färg och kreativiteten ligger i mitt DNA har jag förstått, med mer eller mindre kända kreatörer i släkten.

Som jag brukar säga "Jag målar inte för att jag kan. Jag målar för att hålla min själ intakt och fortsatt levande".

 

Akryl är mitt medium och jag finner någon slags harmoni i att måla ansikten med stängda ögon, småkryp, fåglar, stjärnor, sol, månar, regnbågar, blommor...

 

När jag inte målar så tänker jag på att måla. Ibland skriver jag på en bok som ska bli klar 2019. Dagdrömmer och nattdrömmer. Samlar på minnen att bevara i hjärtat. Provar mina vingar.

 

April 2017 bytte jag Halland mot Västerbotten, Halmstad mot Umeå. Nystart. Ny. Start. För att det var dags!

 

Just ja, jag har en diagnos kallad AMC som innebär att jag inte kan använda armar eller ben. Jag håller därför penseln med munnen.

....................................................................................................................

Swedish artist, born in 1979. Painting with my mouth, mostly acrylic. Currently living in Umeå, northern Sweden. Married to my work and husband. I think of painting when I can't paint. I'm a day -and nightdreamer who love life.

Ateljé / Studio:

Kreativ Kollektiv

Pilgatan 13

90331 Umeå

By the courtesy of MFPA I Copyright IdJeLi @ All Rights Reserved