Om mig / About me

Om mig / About me


Född 1979 på västkusten strax utanför Falkenberg. Har flyttat runt en del i mitt liv och bland annat bott lite längre perioder i Stockholm och Halmstad. Sedan våren 2017 bor jag med make och fyra katter vid Nydalasjön i Umeå.


Jag har alltid älskat att teckna och måla. Eftersom jag har en diagnos kallad AMC, som innebär att jag inte kan använda armar och ben, så målar jag med penseln i munnen.


Efter studenten, 1999, hade jag min första separatutställning i Falkenberg. Sedan dess har min konst ställts ut på gallerier, mässor, museum och festivaler i Sverige, Europa och USA.


Här i Umeå har jag kombinerad ateljé och galleri på Kreativ Kollektiv i det underbara röda gårdshuset på Pilgatan 13 (mitt emellan Bildmuseet och Bokcafé Pilgatan). Välkommen att mejla mig för att boka in ett besök!


Mina målningar finns även på Galleri Bluelight i skånska Svalöv. Galleriet arrangerar utställningar några gånger per år, men det går också bra att boka en privat visning.
 
I Stockholm visas mina målningar på Galleri Mun & Fot. För mer information om adress och öppettider klicka här.


Utöver måleriet så ägnar jag just nu en stor del av min tid åt att skriva texter som förhoppningsvis kommer att ges ut i bokformat framöver.

Jag är också engagerad som ordförande i vår ateljéförening på Kreativ Kollektiv.
 


....................................................................................................................

Swedish artist, born in 1979. Currently living in Umeå, in northern Sweden. Born with Arthrogryposis, painting with my mouth. Exhibitions in Sweden, Europe and USA. 

Ateljé / Studio:

Kreativ Kollektiv

Pilgatan 13

90331 Umeå

By the courtesy of MFPA I Copyright IdJeLi @ All Rights Reserved